overlays: {bottom: true}

Jak pečovat o psí tlapky

28. 11. 2022, 10:46

Jak pečovat o psí tlapky

Psí tlapky jsou důležitou součástí vašeho čtyřnohého kamaráda, a proto je třeba věnovat jim patřičnou pozornost. Problémy s kulháním, bolestivostí tlapek se objevují často a mnohdy by se těmto problémům dalo snadno předejít pravidelnou péčí.

Péče o psí tlapky je důležitá nejen v zimě, ale také v létě. Základem péče je stříhání chloupků na packách a mezi polštářky a udržovat tak místa mezi polštářky v čistotě. Pokud byste tyto místa nechali zarostlé, mohlo by se stát, že časem by se psovi vytvořily na pacce chomáče chlupů, které by se mohly zamotat společně s kamínky, větvičkami a ostatními nečistotami. Takto zamotané choupky mezi polštářky způsobují psovi bolest při každém došlápnutí.

Problém, který se vyskytuje v létě je, že se pes tlapkami lepí na rozteklý asfalt. Nejenže to psovi působí bolest, ale také je velmi obtížné asfalt z tlapek odstranit. Tahle situace není ani pro psa příjemná, často pokulhává, olizuje si tlapky, popřípadě si je neustále kontroluje. Nesnažte se psovi tlapku násilím otřít. Většinou pomůže nějaké rozpouštědlo, které ale bude zároveň šetrné k jeho polštářkům. V létě proto není moc dobré procházet se se psem po silnici na přímém slunci, raději zvolte jiný směr vycházky, popřípadě tlapky vždy kontrolujte.

V zimě je to pro psí tlapky ještě složitější, nejenže jim škodí změny teplot, ale také sůl a led. Jejich tlapky popraskají a, i když to bude jen malá prasklinka, můžou se do ní dostat nečistoty, infekce, která potom může způsobit mnohem závažnější problém. Proto vždy, když přijdete ze zimní procházky, omyjte psí tlapky vodou a ošetřete mastí určenou pro psí packy. Právě tuto mast naleznete v nabídce našeho sortimentu. 

 

Mazaná packa

  • Univerzální mast pro zvířata chrání proti všem nástrahám venku.
  • Promašťuje, regeneruje a chrání proti UV záření.
  • Na tlapky i čumák.
  • Celoroční použití.
  • Chrání před mrazem a posypovou solí.
  • V létě proti chemikáliím, rozpálenému asfaltu a slunečnímu záření.

Mazaná packa pomáhá chránit tlapky, drápky, drápkové lůžko a čumák. Výtažek z konopí a konopný olej vyživí a regenerují kůži. Heřmánek spolu se včelím voskem podporují hojení popraskané pokožky. Speciální fyzikální UV filtr ochrání před UV zářením.
Kostival lékařský a propolis bojují proti zánětům a jsou velmi účinné na křečové a hojící se zranění.

Neobsahuje žádné omamné ani návykové látky. 

 

Komentáře

Diskuze je prázdná.

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).