overlays: {bottom: true}

Pamlsky z bůvolí kůže

21. 10. 2022, 10:50

Pamlsky z bůvolí kůže

Pamlsky z bůvolí kůže neboli bůvolí kosti, botičky, uzle, tyčinky a jiné tvary vyrobené v Číně z kůže z kožedělného průmyslu. Původem této kůže však nebývají jen hospodářská zvířata, ale i psi a kočky. 

 

Jak se vyrábí?

První se oddělí kůže od zvířete. Potom jsou přidány chemikálie, aby se kůže při převozu do takzvané koželužny nezkazila. Tam prochází kůže několika procesy, odstraněním chlupů, chemickým čištěním, další ždímání zbylého masa z kůže, oplachování, oddělení vrstvy kůže, která je potom zbavena pachu a barvy díky lázním v dalších chemikáliích. Po tomhle celém procesu jsou pláty bílé kůže chemicky barveny, tvarovány ,následně jsou slepeny lepidlem a syntetickými prostředky je dodávána chuť. Při výrobě jsou použity chemikálie jako arzén, formaldehyd a další karcinogenní látky. 

 

A proč jsou vlastně tato žvýkadla tak nebezpečná? 

Psům způsobují zvracení, průjem, dávení, ucpání, poranění dutiny ústní a zažívacího traktu, krvácení z rekta, ale i smrt.

Komentáře

Diskuze je prázdná.

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).